Топ 5 уикенд дестинации с WizzAir!

Топ 5 уикенд дестинации с WizzAir!

До преди няколко години, пътуването из Европа бе смятано за лукс, достъпен за малцина българи. Но с появата на нискотарифни авиокомпании като WizzAir и Ryanair, вратите на Европа се отвориха за нашето поколение. Сега можем да изследваме както известни, така и скрити европейски кътчета на цени, понякога по-ниски дори от таксиметрово пътуване в София - особено ако пътувате само с ръчен багаж.

В момента WizzAir предлага изкушителни отстъпки от 25% за определени дестинации, ако пътувате през януари или февруари. Това е възможност, която не бива да пропускаме! Ето защо сме ви подготвили списък с топ 5 по-малко познати дестинации, които можете да разгледате, като съберете целия си багаж с нашата раница Hemp and Roses!

 5. Хамбург, Германия

Полети: понеделник, сряда и петък

Цена за двупосочен полет: 120 лв

Най-подходяща Hemp and Roses раница: Forest Green

Hamburg Winter Hemp and Roses

През януари и февруари, Хамбург се превръща в магическо място за пътешественици, които търсят нещо различно. Градът има много богата история. Известен е като портата на Германия към света, заради известното си пристанище, което и до днес е център на индустрията в Хамбург. Освен с впечатляващите орнаменти на сграда на кметството (Rathaus) си заслужава да разгледайте историческия Speicherstadt без тълпите от туристи. Това е историческият индустриален квартал, който е особено очарователен през зимата със своите червени тухли, канали и мостове, които са повече дори от колкото Венеция. Хладният, но красив зимен пейзаж подчертава очарованието на града, а многобройните кафенета и ресторанти предлагат топлина и уют след дълги разходки.

 4. Ереван, Армения

Полети: понеделник и петък

Цена за двупосочен полет: 160 лв

Най-подходяща Hemp and Roses раница: Azure Blue

Yerevan, Armenia

Армения е една от най-старите държави в света. Тя се отличава с богата култура, традиционна музика, уникални занаяти и забележителна кухня. Ереван съчетава всичко това с множество исторически паметници и архитектурни шедьоври, като Каскадата и площада на Република. Близо до града се намира и манастирът Гегард, вписан в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, който се откроява със своите уникални скални конструкции.

 3. Бари и Пулия, Италия

Полети: сряда и неделя

Цена за двупосочен полет: 160 лв

Най-подходяща Hemp and Roses раница: Azure Blue

Matera, Italy

Южна Италия е винаги добра идея! А районът около Бари, Пулия (Puglia) е един от нешлифрованите диаманти на това кътче от Европа. Самият Бари е автентичен и хаотичен пристанищен град, в който винаги може да хапнете вкусни и пресни морски дарове, които перфектно се съчетават с чаша вино от местните сортове Salice Salentino или Primitivo di Manduria. Но най-добрата причина да дойдете до тук е средновековното градче Матера, което беше европейска столица на културата заедно с Пловдив през 2019 година. Матера е единствен по рода си град в света със своите запазени средновековни каменни къщи и улици. Художественото осветление през вечерта подчертават още повече неговото очарование и го преевръщат в задължителна дестинация в Европа! Още една дестинация, която не бива да пропускате е Alberobello. Известен е със своите многобройни кръгли къщи, наречени трули (trulli). Заради тази особеност градът е един от обектите в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Не е за пропускане и градчето Lecce, което очарова със своята прекрасна барокова архитектура, впечатляващи катедрали и изключително добре запазен римски амфитеатър.

 2. Малага, Испания

Полети: четвъртък и неделя

Цена за двупосочен полет: 80 лв

Най-подходяща Hemp and Roses раница: Sunny Yellow

Malaga, Spain

Идеалната дестинация за тези от вас, които мразят студа! Слънчева Малага е космополитен град с богата култура, впечатляваща архитектура и изискани ресторанти и барове. Разгледайте Алкасаба (Alcazaba), величествен мавритански замък от 11-ти век, предлагащ зашеметяващи изгледи към града и морето. Не пропускайте и музея на Пикасо (Museo Picasso Málaga), където може да се насладите на творбите на известния художник, роден в Малага. Макар януари да е все още студено да се топнете в морето, това не трябва да ви спира да се насладите на някой от чудесните плажове, популярен сред местните и туристите. С повече от 300 слънчеви дни през годината, почти е сигурно, че ще уцелите хубаво време! Тъй като сте и извън активния туристически сезон, цените на хотелите и ресторантите са изключително достъпни.

1. Базел, Швейцария

Полети: вторник, четвъртък, петък, събота и неделя

Цена за двупосочен полет: 40 лв

Най-подходяща Hemp and Roses раница: Pink Rose

Colmar Old Town

Летището на Базел се намира близо до точката, където се срещат Швейцария, Франция и Германия и е много добре свързано с обществен транспорт. Това го прави може би най-добре разположеното летище за откриване на нови дестинации в цяла Европа! От тук може да останете в самия град Базел, който освен със силно развитата си фармацевтична индустрия е известен и с впечатляващата архитектура на кметството (Basel Rathaus) и катедрала (Basler Münster). Летището също така може да послужи като отправна точка за немския район Schwarzwald, известен с красивите си пейзажи и часовници с кукувица. Посетете и столицата на региона, чаровното градче Freiburg im Breigau. Нашата най-силна препоръка е за френското градче Colmar, което е известно с най-красивия стар град в цяла Европа, ако не и в целия свят!

Пътувайте с Hemp and Roses

Подгответе се за вашето следващо приключение с нашите стилни и удобни раници Hemp and Roses! Без значение дали избирате вълшебната атмосфера на Хамбург през зимата, културното богатство на Ереван, живописната красота на Бари, слънчевата Малага или очарователния Колмар, нашите раници са перфектния спътник за всеки вашият път. Посетете ни сега и изберете вашата раница за следващото голямо приключение!

Back to blog

Leave a comment