Girl Forest Green Hemp Backpack

Открийте Чара на Есента в Хижа Септември, Витоша

Ето ви една идея за уникален излет, близо до София, но далеч от градския шум и замърсения въздух! Хижа Септември, едно от скритите съкровища на Витоша. Хижата, известна със своята традиционна архитектура и гостоприемство е особено красива през есента. Тя е страхотна отправна точка за някои от най-красивите екопътеки около София.

Препоръчваме ви да направите излета си с раницата Forest Green, която е специално създадена за такива пътешествия, за да направите излета си още по-незабравим!

 

🚌🗺 Как да стигнете до там?
Най-удобно до хижата се стига с кола. При липса на трафик от центъра на София се стига за около 40 минути. Пътят е изключително живописен, само трябва да внимавате много за дупки 😥.
Алтернативно можете и лесно да стигнете с автобус номер 63 от ж.к. "Красно Село".
Увеличиха с два курса автобус 63 до Златните мосто... - Столица.bg
📅⚠️ Нужно ли е да направите резервация?
Да, особено през уикендите и есента, когато хижата е популярна заради красивите пейзажи.
Може да направите резервация през този линк.
Хижата е и страхотна отправна точка за следните дестинации:

🍁
Копитото
времетраене: 1 час
Пътеката за Копитото започва от каменната река, като в началото се хваща посоката за хижа Момина скала. Маршрутът е лек, в по-голямата си част върви през горичка. В един момент се излиза от горичката на една полянка, откъдето се разкрива панорамна гладка към отсрещната Люлин планина.
🍁 Боянски водопад
времетраене: час и половина
Пътеката започва от каменната река в местността Златните мостове, точно преди едноименното бистро. По нея има жълти обозначителни табелки. Маршрутът минава през хижа Момина скала и огромната поляна преди нея. Там може да се направи кратка почивка, преди да се продължи към Боянския водопад.
🍁Златните мостове – Пънчето – хижа Еделвайс
Това е кръгов маршрут във Витоша, който започва от Златните мостове, минава последователно през двете хижи Пънчето и Еделвайс, за да завърши отново на Златните мостове. Маршрутът е лек и приятен и се изминава за около 2 часа.
🎒💚 "Hemp and Roses" раниците
Тази есен изберете нашата екологична раница "Hemp and Roses"! Идеална за есенни приключения – лека, издръжлива и стилна.
Следвайте ни в Instagram или Facebook за още съвети за невероятни пътешествия!
Back to blog

Leave a comment